Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /homepages/0/d414459771/htdocs/WEB_CURSAPANXAMPLA/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
9ª CursaPanxampla – Descripció Relleus

Descripció Relleus

Home / Descripció Relleus

Carrera per Relleus

1er Participant fins Pous de la Neu ( Avi 6)
2º Participant realitzarà el relleu del seu company  a Pous de la Neu (Avi 6)

Els participants de la Carrera per Relleus han de realitzar el relleu al (Avi6, Pous de la Neu). El desplaçament fins aquest lloc es responsabilitat dels mateixos corredors/-es.

 

La  Carrera per Relleus Panxampla transcorrerà en la seva totalitat pel Parc Natural dels Ports, espai de gran bellesa natural i paisatgística,  passant pel cim emblemàtic i més elevat de tot el territori del Parc natural, “Cim de Caro” de 1447 m.

Iniciarem la Carrera  amb sortida controlada fins a l’inici de la primera pujada,  on els nostres dits pitjaran amb força els  crons.

Aquesta pujada inicial de menys d’1 km i 100+ servirà per deixar enrere els nervis acumulats i notar com els pulmons i cor s’acceleren, alhora que aprofitarem per situar-nos en la posició idònia de carrera fins arribar al Coll de la Creu i collet del Lladre (404m).

Continuarem per la cresta amb unes vistes privilegiades d’Alfara i seguidament iniciarem un divertit descens passant per una rampa de fusta i amb direcció a creuar la carretera, on trobarem el primer avituallament (Km 3’5 aprox.).

Seuidament creuarem el barranc de la Conca(235m). Des d’aquest punt iniciem la 2a pujada fins al pla de la serra on després de la forta ascensió es suavitza fins arribar al Carrascot dels Castellassos(476m).

Com a novetat deixarem el corriol d’altres edicions i girarem a l’esquerra, on ens endinsarem a la  Vall Cervera passant pel Pla d’Extremera, amb direcció al Barranc de les Gúbies (560m)un lloc imponent on els corredors hauran de sortejar moles de pedra de grans dimensions.  Segon avituallament  (Km 7 aprox.) / Font de la Gúbia (líquid).

Ja amb la perícia a les nostres cames continuarem per un fort pendent que només hi pugen les cabres, enllaçant amb el corriol que ens conduirà a la Cova de l’Aigua. Durant aquest tram passarem per una balconada natural amb unes vistes d’àguila. Tot seguit, arribarem a la carretera asfaltada del port, on continuarem amb sentit ascendent una distància d’uns  set-cents metres fins trobar el tercer avituallament  (Km 10,5 aprox.)Us aconsellem carregar bé d’ energies, ja que després de realitzar un petit descens d’un km per l’antic camí del port amb direcció al Caragol emprendrem el que serà la pujada més forta de la marató fins coronar el cim de Caro (1.447m).

Iniciarem l’ ascensió cap a la Vall d’en Pastor, on tenim unes vistes privilegiades de la Vall de l’ Ebre, seguidament deixarem el corriol que porta a la Font del Gel per enfilar-nos per la variant més tècnica amb dos trams de cordes que ens conduirà damunt del Portell, quart avituallamnet (Km 13,5 aprox.) i la Barcina (1320m)Davant nostre ja tindrem les agulles de les antenes de Caro com a testimoni, si bé, encara ens restarà sortir a la carretera del Port passant pel Coll del Vicari(1289m).

Aquest punt és de vital rellevància, ja que fins al cim de Caro(1447 m) serà el mateix traçat tan per als corredors que pugen a coronar el cim com per als que baixen per continuar la marató. Cinquè avituallament (km 17,5 aprox). Un cop al Coll del Vicari per segon cop, i ara ja amb sentit descendent, baixarem pel corriol que enllaça amb la pista que continua fins als Pous de la Neu,sisè avituallament (km 20 aprox.)

“Als Pous de la Neu serà la zona on els corredors de la modalitat per Relleus s’hauran d’ intercanviar el xip i fer el canvi.”

Des d’aquest punt agafarem el Gr7 per baixar a la Vall Figuera i al barranc girarem a l’esquerra, passant pel Bassi de l’ Aigüeta (1052 m), ascendint el sender fins el “Xalet de Fabra”. Seguirem per la pista uns tres-cents metres fins arribar als herms de “La Gossos” on recuperarem al setè avituallament (km 24,5 aprox.)

Ja amb el rumb cap Alfara pujarem a les Moletes,  característiques per la seva vegetació amb pocs arbres i un  lloc amb unes vistes aèries que no us deixaran indiferents. Baixarem per un sender tècnic i espectacular fins arribar al Masdéu (900m) on continuarem un altre cop pel GR fins el Toscà (500m) amb els seus xorros d’aigua natural. Vuitè avituallament (km 28,5 aprox.)

Sortirem del Toscà per encarar la pujada al coll de les Rases, paratge de gran interés, passant abans per la Cova dels Adells. Novè avituallament (km 29 aprox.) Seguirem pel GR de les  Rases que ens porta al corral del Maraco i al coll de l’Embarronat (1100 m). Desè avituallament (km 32 aprox.)

Si encara ens queden forces a les cames volarem baixant amb Alfara als nostres peus on la reconpensa a tot el nostre esforç ens esperarà a la línea de Meta.

SI, HE FINALITZAT LA CURSA DEL BANDOLER PANXAMPLA !!!

Contacta

Deixa el teu missatge a la bustia de CursaPanxampla Deja tu mensaje en el correu de CursaPanxampla.

Start typing and press Enter to search